FT101ee 10m crystals issue

Discuss anything related to any of the Classic Yaesu Transceivers

Moderators: KE7GUY, KC9FOZ, EA5/G0KOM, KG6JEV

FT101ee 10m crystals issue

Postby k8swr » Fri Dec 23, 2016 11:37 pm

I have a Ft101ee that I picked up, I couldn't receive on 10m so after checking it out it had 11 meter crystals in it and no Am filter. I changed out the 11m crystals for rhe the correct 10m crystal but still don't have the correct frequencies on 10a. 10a appears to not be working it appears to put out the frequency of the crystal I read on another site that some EE models had the crystals placed in different location then what the manual shows

Anyone heard of this or have any suggestions?
k8swr
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 23, 2016 1:19 am

Re: FT101ee 10m crystals issue

Postby N8YX » Mon Feb 06, 2017 5:42 pm

k8swr wrote:I have a Ft101ee that I picked up, I couldn't receive on 10m so after checking it out it had 11 meter crystals in it and no Am filter. I changed out the 11m crystals for rhe the correct 10m crystal but still don't have the correct frequencies on 10a. 10a appears to not be working it appears to put out the frequency of the crystal I read on another site that some EE models had the crystals placed in different location then what the manual shows

Anyone heard of this or have any suggestions?

PM me the site and location of the commentary, please. I took a brief look through the Fox-Tango 101 area and saw nothing which references this.
N8YX
 
Posts: 23
Joined: Thu Aug 03, 2006 12:47 pm


Return to HF Transceivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron